• Om oss
 • コクリコ坂から - Kokuriko-zaka Kara - From up on Poppy Hill
  For noen dager siden bestemte jeg meg for å se denne filmen. Jeg angrer ikke et sekund. Jeg ble oppe to timer lenger enn jeg pleier fordi jeg ikke klarte å skru av.
  Dette er ordentlig Studio Ghibli kvalitet! Vi er jo vant med filmer som handler om fantastiske skapninger og utrolige hendelser som i Spirited Away eller Howl's Moving Castle, men denne filmen er totalt uten magi eller rare vesner. Men vet du hva? Det gjør ingenting. Magien er der fremdeles. Hayao Miyazaki og sønnen hans Gorou Miyazaki har definitvt svingt med tryllestaven i denne filmen.

  Hovedpersonene i filmen er Umi og Shun som blir venner gjennom skolen. Umi mistet faren sin på et krigsskip i den koreanske krigen på 1950-tallet, men heiser fortsatt signalflaggene ut mot havet hver morgen slik at han kan finne hjem til henne. Moren hennes er i USA og studerer medisin, så hun bor med bestemoren, to leieboere og to yngre søsken. 

  Handlingen er satt tidlig på 1960 tallet, og hovedmålet for våre helter er at deres klubbhus på skolen ikke skal bli revet til fordel for byggeprosjektet til en rik fyr i Tokyo. Som i de aller fleste Studio Ghibli filmer handler det også om uskyldig ung kjærlighet, og det er utrolig mye humor i filmen. 

  Vi blir kjent med en rekke bikarakterer, og alle er helt unike og utrolig morsomme!

  Anbefaler denne filmen til alle og enhver. Den er godt egnet til både liten og stor.

   


   

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  OM VÅR LIDENSKAP

  Gruppebloggen som består av alt fra onigiri, anime og k-pop til Leage of Legends, skrekkfilmer og conventions!

  hits